Bouwstoffen Unie: een fusie met de focus op maximale ontzorging

Bouwstoffen Unie te Andelst is ontstaan uit een fusie tussen Devo Bouwstoffen en Moräne Nederland. Deze nieuwe organisatie is met ingang van 1 januari 2015 geëffectueerd. Daarnaast een samenwerking met Steengoed Mineralen BV te Almelo en Bos, zand en grind te Deventer. De directie van de bovenstaande ondernemingen worden gevoerd door Gertjan Heyting en Ben Zweers.  Vanaf de eerste dag nemen wij als Bouwstoffen Unie een vooraanstaande positie in als het gaat om het leveren van een uiterst compleet assortiment bulkgrondstoffen in de Benelux aan de aannemerij in de grond-, weg- en waterbouw, de spoorbouw, de sport- en recreatiesector en betonsector.

Aanleiding tot fusie
Devo Bouwstoffen en Moräne Nederland hadden langere tijd dezelfde aandeelhouders, maar opereerden zelfstandig in de Nederlandse markt. Een aantal aantrekkelijke redenen heeft ons gestimuleerd deze fusie te concretiseren, resulterend in een prachtig en nieuw bedrijf genaamd Bouwstoffen Unie. Wij mogen stellen met Bouwstoffen Unie op het gebied van grind en split tot de absolute top vijf van Nederland te behoren en mogelijk zelfs tot de top 3.

Maximaal ‘lean and mean’
Schaalvergroting is dé trend op de Nederlandse markt voor bouwstoffen. Die schaalvergroting heeft Bouwstoffen Unie gerealiseerd door de fusie van Devo Bouwstoffen en Moräne Nederland. De voordelen zijn evident: samen kunnen we maximaal ‘lean and mean’ opereren en dubbele schakels en geledingen wegsnijden. Denk aan een efficiëntere verkoop, administratie en vooral ook logistieke afhandeling. Voor wat betreft dit laatste: we smeden momenteel alle samenwerkingen met onze bevrachters samen tot één superefficiënte logistieke operatie. Ook hebben we belangen genomen in enkele grote logistieke toeleveranciers. Dit alles bedoeld om niet alleen uw aankoop bij ons, maar ook de feitelijke aflevering, waar dan ook, volledig onder onze regie af te kunnen stemmen op uw wensen. Verder kunnen we door de schaalgrootte van Bouwstoffen Unie uit alle verzamelde bedrijfsdata beter beleid maken en onze klanten sneller dan ooit bedienen met relevante innovaties.

Uw contacten continueren
De goede relaties die er liggen vanuit de beide vorige organisaties continueren wij uiteraard, zowel aan klant- als leverancierszijde. U blijft dan ook zaken doen in nagenoeg alle situaties met de voor u bekende contactpersonen, onder de geldende afspraken.

Bouwstoffen Management (ontzorgen)
Ondanks de schaalvergroting, of juist dankzij kan ik zeggen, winnen we nog meer aan slagkracht en flexibiliteit. Bouwstoffen Unie met haar platte organisatie en alerte daadkracht is vanaf dag één absoluut de toonaangevende leverancier in Nederland van grind, split en meer. Wij garanderen u een volledig just in time uitgevoerd bouwstoffenmanagement. Met onze leverbetrouwbaarheid, een totaalpakket bouwgrondstoffen, perfecte service, kwaliteitsproducten en scherpe prijzen geven wij u vaste grond onder uw voeten

Directie

Gertjan Heyting, Ben Zweers.

Online nieuwsbrief

Vul uw gegevens in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Webdesign Ongewoon